Deze site zie je het beste bij een scherminstelling van 1024 X 768   Afbeelding / Picture   

  Wil je weten waar we zijn? Click dan op "Oceaan logboek" links in de navigatiebalk.

Wil je andere websites van collega wereldzeilers bezoeken? Click dan op de button "Links/anderen" onderaan deze pagina. Maar....................... we hebben liever dat je bij ons blijft!!!!

Het was 15 juni in het jaar 2000. We zaten lekker in de tuin te mijmeren over een reis met een boot. Anja zag dat wel zitten. We namen ons voor om binnen 5 jaar te vertrekken. Dat heeft veel voeten in aarde gehad, maar eind mei 2005 vertrekken we echt. Net binnen de gestelde tijdslimiet!

We hadden eerst het plan alleen naar de Caribische eilanden te gaan. Maar na zo veel voorbereidingen is het zonde om niet verder weg te gaan. We blijven dus wat langer weg, en gaan de wereld rond.

Dit is een plaatje waarop we ongeveer onze reis willen laten zien. Het zal in de loop van de tijd worden aangepast aan de werkelijkheid van het moment. Eigenlijk weten we helemaal niet wat we willen gaan doen. "De wereld is een bol, dat is zo gemaakt zodat je er omheen kunt. Anders was de wereld wel een plat vlak"  (net als deze kaart) 

  Afbeelding / Picture

Maar we kunnen plannen wat we willen, als we geen rekening houden met de klimaten en de storm of hurricane seizoenen, zullen we vaak slecht weer hebben. De mannen van de Oostindische Compagnie wisten al dat het zinloos is om tegen de wind en stroom in te varen. Zij voeren op de passaat route. Wind mee en stroom mee. Veel comfortabeler en beter voor schip en bemanning. Wij volgen hun spoor.

Vanuit Zeeland gaan we naar Belgie. In Blankenbergen kunnen we goedkoop tanken en de laatste lekkere biefstukken eten. Daar wachten we op een wind uit noordelijke richting zodat we kunnen vertrekken naar Cherbourg. We kunnen ankeren in de voorhaven en wachten op de volgende periode met goede wind. En een pizza eten! Dan via de Kanaaleilanden, Alderney, Guernsey,door naar Camaret. Dat is vlak bij Brest. Daar kijken we de weerkaartjes nog eens na en als het weer goed is vertrekken we naar La Caruna. De Spaanse noordkust is de moeite waard, daar blijven we dus nog even. Dan via Lissabon richting Madeira. Dat is nog meer de moeite waard, dus daar blijven we wat langer. Dan naar de Canarische eilanden, inkopen doen.

Afbeelding / Picture

Tegen die tijd is het eind november en wordt het tijd om de Atlantische Oceaan over te steken. De passaat staat dan al weer lekker door en het orkaanseizoen aan de overkant loopt ten einde. De passaat is een min of meer constante wind die ten noorden van de evenaar uit het noordoosten komt. Ten zuiden van de evenaar komt die uit het zuidoosten


Het zeewater stroomt in grote lijnen dezelfde kant op. We hebben dus de wind en de stroming van het water mee. Afhankelijk of we rechtstreeks over steken of nog een stop op de Kaap Verdische eilanden maken is de afstand van de oversteek tussen de 2000 en 3000 zeemijl. (1 mijl is ongeveer1.85 km) De overtocht zal ergens tussen de 18 en 25 dagen duren. Het moet hard waaien wil onze boot sneller dan 8 knopen varen (bijna 15 km/u) 

Afbeelding / Picture

We denken de kerst / nieuwjaar 2005/2006  in Paramaribo te vieren

Afbeelding / Picture


Daarna? We zien wel! We hebben een half jaar de tijd om in de Cariben te blijven voordat het volgende orkaanseizoen weer aanbreekt. Van die tijd gaat gauw een maand of 3 Suriname af en dan blijft er te weinig tijd over om de rest te bekijken. We moeten dus ergens blijven hangen om de orkanen voorbij te laten razen. Dat kan in Trinidad, Tobago, Suriname en de ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curacao. Als dat seizoen voorbij is zitten we al in november 2006 en zullen de meeste van onze lezers ons wel vergeten zijn.

Tegen die tijd wordt het voor ons alleen maar mooier! We gaan naar de noordelijke eilanden in de Carieb en dan door het Panama Kanaal!

Afbeelding / Picture

Afbeelding / Picture
Aan de andere kant gloort dan de Pacific. Daar schijnt het paradijs te liggen!

We houden jullie op de hoogte.....................

Wil je tussentijds iets weten of een reaktie sturen, mail dan naar:

Afbeelding / Picture

 Wil je weten waar we zijn? Click dan op "Oceaan logboek" links in de navigatiebalk.

Afbeelding / Picture


Copyright 2004, 2005. 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. Niets van deze site mag op enigerlei wijze worden overgenomen, gecopieerd, gebruikt of heruitgegeven worden zonder onze schriftelijke toestemming. Aan zowel de tekst alswel de geplaatste foto's kunnen geen rechten worden ontleend.